5 najčastejších dôvodov pre firemnú fotovoltaiku

person Posted By: Ivan list In: Informácie On: comment Comment: 0 favorite Hit: 534

Spoločnosti po celom svete intenzívne hľadajú spôsoby ako pokryť svoje energetické potreby tak, aby čo najmenej zaťažovali životné prostredie. Rovnako je dôležité znižovať výrobné náklady a teda aby cena energií bola čo najnižšia a v potrebnej kvalite. Tieto ciele dokáže už dnes významne splniť práve fotovoltaická technológia. Ceny fotovoltaických panelov sa od roku 2009 znížili o cca 70%.

Zelená firma

Využívanie fotovoltaických technológií dáva zákazníkom spoločnosti signál, že jej záleží na životnom prostredí. Zákazníci takéto spoločnosti označujú ako zelené firmy a viac preferujú ich produkty či služby. „Byť zelený“ významne napomáha v marketingových aktivitách spoločnosti.

Zníženie daňového základu

Investícia do firemnej fotovoltaiky je jednorázovou investíciou a napomáha k zníženiu daňového základu. Táto výhoda urýchľuje návratnosť fotovoltaického systému pre firmu oproti návratnosti v rodinnom dome.

Lacnejšie energie

Návratnosť investície do firemnej fotovoltaickej technológie je počas jej životnosti niekoľkonásobná. Za predpokladu kvalitných komponentov, technológie a pravidelného servisu. Firmy z oblasti priemyslu môžu navyše požiadať o dotáciu z eurofondov - poskytnutie nenávratného finančného príspevku až do výšky 60% investície. Úspory na energiách je následne možné využiť pre biznis spoločnosti a tak sa viac zameriavať na jej rast.

Poistka pred zvyšovaním cien energií

Ceny energií sa každoročne zvyšujú. Cena energie z vlastnej fotovoltaickej elektrárne však nie. Fotovoltaická technológia tak poslúži ako poistka pred neúmerným navyšovaním cien elektriny.

Zvýšenie hodnoty spoločnosti

Firemná budova so solárnou technológiou jednoznačne zvyšuje hodnotu nehnuteľnosti ako i danej spoločnosti. Je to teda jedna z účinných foriem firemných investicií.

Comments

No comment at this time!

Leave your comment

Nedeľa Pondelok Utorok Streda Štvrtok Piatok Sobota Január Február Marec Apríl Máj Jún Júl August September Október November December
  • Registrácia

Registrácia

Už máte účet?
Prihláste sa namiesto toho Alebo Reset hesla