Priamy ohrev vody MPPT-3000

Priamy ohrev vody MPPT-3000

€222.00
Tax included ihneď

MPPT-3000 je menič/striedač určený pre priame použitie fotovoltaických panelov na napájanie vykurovacích zariadení. Takýmito zariadeniami sú napríklad ohrievače, špirály v bojleroch, vykurovacie rohože atď. Fotovoltaický ohrev vody predstavuje najjednoduchší a najefektívnejší systém využitia slnečnej energie.

MPPT-3000 je menič/striedač určený pre priame použitie fotovoltaických panelov na napájanie vykurovacích zariadení. Takýmito zariadeniami sú napríklad ohrievače, špirály v bojleroch, vykurovacie rohože atď. otovoltaický ohrev vody predstavuje najjednoduchší a najefektívnejší systém využitia slnečnej energie.

Systém fotovoltaického ohrevu vody vyžaduje len pripojenie príslušného počtu klasických fotovoltaických panelov (rádovo 4-9ks podľa typu a výkonu) s prevádzkovým napätím okolo 35-45V, alebo zodpovedajúci počet iných panelov a spotrebič elektrickej energie napr. bojler. Jednosmerný prúd generovaný panelmi, ktorý nie je možné použiť priamo na napájanie vykurovacích zariadení sa v meniči transformuje na striedavý prúd, ktorým je možné napájať bežné AC spotrebiče.

Maximálny výkon systému je 3000 W. Menič má prioritný výstup "1", ktorý má vždy napätie a sekundárny výstup "2", ktorý sa zapne, pokiaľ na výstupe "1" nie je spotreba energie a vypne sa, keď je na výstupe "1" opäť odber. Táto funkcia umožňuje pripojiť dva vykurovacie zariadenia, napríklad dva bojlery, z ktorých jeden bude vykurovaný prioritne a druhý bojler bude vykurovaný v momente, keď termostat prioritného vypne obvod medzi prioritným bojlerom a meničom. Vďaka implementovanej funkcii MPPT automaticky prispôsobí výkon pre vykurovacie zariadenie a nastaví svoj prevádzkový bod tak, aby bola energia z fotovoltaických panelov maximálna.

Data sheet

Menovité DC vstupné napätie (V)
120 do 350 (VDC)
Menovité výstupné napätie (V)
120 do 350 (VAC)
  • Register

New Account Register

Already have an account?
Log in instead Or Reset password